Vinner 2015: NODA!

Fra juryens begrunnelse:
Årets prisvinner er et prosjekt som setter fokus på nåtidens utfordringer og fremtidens muligheter. Som samler krefter med et mål om å sammen kunne nå lengre enn man gjør alene. Årets pris tildeles et prosjekt som har mange bidragsytere. Og hvis eksistens avhenger av nettopp dét; å bygge nettverk og operere som et knutepunkt. Prosjektet eksisterer i krysningen mellom mennesker, design og arkitektur. Nordnorsk arkitekturpris 2015 går til
NODA, Nordnorsk Design- og Arkitektursenter.

NODA-logo-light-fa-salmon_liten

Ideen om NODA startet med en tanke om å samle de kreative yrkene, design og arkitektur i Nord-Norge. I en landsdel der folk bor spredt, men med stor grad av felles identitet, fremsto design- og arkitekturfagene i nord som utydelig og lite samlet. Her så man et potensiale for å knytte nettverk og samarbeide på tvers av landsdelen. Å samle de mange aktører krever både en klar agenda, godt diplomati og et overskudd til å drive prosjekter fremover. NODA har ønsket å vise at design- og arkitekturfeltet er stort og utgjør en viktig rolle i samfunnsbyggingen i nord. Det er i stor grad takket være Michele Widerøes utrettelige arbeid at NODA for ett år siden offisielt ble stiftet. Før dette har NODA vært et prosjekt drevet på ideell basis i siden 2012, og flere små prosjekter har blitt gjennomført og nyheter har blitt formidlet via en egen blogg. Et bevis på at NODA har en viktig rolle å spille ble tydelig når NODA ble dannet, og bedrifter og fagfolk fra hele Nord-Norge raskt meldte seg inn. NODA samler i dag et økende antall bedrifter og enkeltpersoner fra hele landsdelen. Etter flere års uttrettelig arbeid, på ideell basis, er NODA blitt de kreative yrkenes samlingspunkt i nord. Vi håper denne prisen vil gi ytterligere vind i seilene for en organisasjon som setter nordnorsk design og arkitektur på kartet.

InstaNODA

Nordnorsk arkitekturpris deles ut årlig til prosjekter med spesiell referanse til, og av betydning for nordnorsk historie, kultur og omgivelser.

 

Juryen har bestått av Sara Lund, Tormod Amundsen og Anette Fleischer.

 

Presse:

Arkitektnytt

iTromsø

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s